Tapas catering bestellen

Deze Spaanse gerechtjes serveren wij in buffetvorm. Om zo vers mogelijk te kunnen werken passen wij onze buffetten aan het seizoensaanbod aan en kunnen er zich wijzigingen in de samenstelling van uw buffet voordoen.

Bekijk Tapas menu’s vanaf 20 pers.

De kleine hapjes van Spaanse afkomst die gezamenlijk voor een complete en smakelijke maaltijd zorgen. Tapas! Erg lekker, maar toch eten we het niet zo vaak. Soms staan we als Nederlanders graag een lange tijd in de keuken, maar allerlei verschillende kleine hapjes maken ligt niet zo in onze aard. Daarom zijn tapas zo bijzonder en extra lekker wanneer we het eens wel eten. Bij Wim’s Kip zijn we groot fan van tapas. Daarom kunt u bij ons een tapas buffet bestellen of kiezen voor een complete tapas catering. Maar voor u dat doet vertellen we graag nog wat meer over deze kleine smaaksensaties.

 

Wat zijn tapas?

Zoals zojuist al werd verklapt zijn tapas kleine hapjes. Ze vinden hun oorsprong in Spanje waar ze nog altijd veel gegeten worden. U eet ze als tussendoortje, bij een alcoholisch drankje of bij elkaar om zo een complete maaltijd te vormen. In het verleden bestonden tapas voornamelijk uit brood, olijven en chorizo. Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel verschillende recepten voor deze kleine lekkernijen, van culinaire creaties tot eigengemaakte specialiteiten. Wij, van Wim’s Kip, hebben onze tapas benoemd tot de lekkerste tapas van Amsterdam. Voor een overheerlijke tapas catering bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Typische voorbeelden van tapas

We hebben het telkens over tapas, maar concreet over eten hebben we het nog niet gehad. Daarom vindt u hieronder een viertal zeer populaire tapas gerechten. Wanneer u kiest voor een tapas buffet bestellen dan kunt u uiteraard altijd aangeven of u favorieten heeft, dan zullen wij ons best doen om die in het buffet te verwerken. Dit zijn enkele bekende tapas gerechtjes:

  • Tortilla de patatas

Een zeer smakelijke, dikke omelet met aardapellen. Soms zit hier ook chorizo, ui of paprika bij. Eventueel te eten met brood.

  • Patatas bravas

Een van de meest gegeen tapasgerechten. Dit zijn aardappelblokjes die gefrituurd of gebakken zijn en vervolgens worden gecombineerd met een pittig tomatensausje.

  • Tortilla de patatas

Brood van de grill waar vervolgens knoflook in wordt gewreven. Daarna komt er tomaat op en wordt de pan con tomate afgemaakt met olijfolie en zout. Heerlijk!

  • Tortilla de patatas

Kroketjes die weinig te maken hebben met de varianten die we hier vaak uit de muur halen. Er zit meestal ham, kip, vis of kaas in en ze zijn erg lekker.

 

Het ontstaan van tapas

Er bestaan allerlei verschillende theorieën over het ontstaan van tapas. We weten een paar dingen zeker. Ten eerste weten we dat het gerecht zijn oorsprong vindt in Spanje, waar het al jaren gemeengoed is. Daarnaast weten we dat tapas vertaald is vanuit het woord ‘tapar’, wat bedekken betekent.

Dat brengt ons meteen bij de eerste theorie met betrekking tot de afkomst. Tapas zijn naar verluid ontstaan in de herbergen en pensions in Spanje. Daar waren, zeker tijdens de warme zomerdagen, vaak veel vliegen die op het eten en drinken gingen zitten. Om dit tegen te gaan werden drankjes geserveerd met een hapje op de rand, waardoor er niets in het glas kon vallen en een vlieg dus geen slokje melk kon nemen.

Een tweede theorie beweert dat een Spaanse koning een nieuwe wet invoerde. Daarin stond dat bij ieder alcoholisch drankje een hapje geserveerd moest worden zodat de drank niet naar het hoofd zou stijgen.

Tot slot is er de theorie die ons opnieuw verwijst naar een Spaanse koning, Alfonso XIII om precies te zijn. Hij zou tijdens een reis in de kustplaats Cadiz zijn gestopt bij een herberg en een glas wijn hebben besteld. Door de opstekende wind kon er wellicht zand in zijn glas terecht komen. Een oplettende ober zou toen een plakje ham op zijn glas hebben geplaatst om dit te voorkomen, waarmee de tapas van nu geboren werd.

 

Verschillen tussen Spanje en Nederland

Zoals dat met veel gerechten en voedseltradities gaat is ook de tapas en de bijbehorende cultuur aangepast toen deze naar Nederland kwam. Daardoor zijn er een aantal verschillen ontstaan tussen hoe wij hier tapas eten en mensen dat in Spanje doen.

Het grootste verschil is dat wij de tapas vaak als hoofdgerecht eten, de hapjes vormen dan samen een complete maaltijd. In Spanje zijn het vaak tussendoortjes of voorgerechten. Daarnaast staat in Spanje het delen vaak voorop. Men bestelt dan samen allerlei tapas en proeft van elkaars keuzes. In Nederland doen we dit lang niet altijd, maar het is wel heel erg aan te raden. U proeft dan telkens weer iets nieuws en ontdekt misschien wel uw nieuwe favoriete hapje.

 

Ideaal voor feestjes

Een catering met tapas is ideaal voor feestjes of gezellige bijeenkomsten. U kunt bij Wim’s Kip daarom bijvoorbeeld ook tapas vanaf 20 personen aanvragen. We verzorgen onze tapas catering in Amsterdam, maar ook in andere plaatsen door heel Nederland. Wanneer u dus een gelegenheid, lunch of feestje heeft kunt u gemakkelijk kiezen voor tapas hapjes bestellen. Wanneer u contact met ons opneemt kunnen we u adviseren en uiteraard direct eventuele dieetwensen of allergieën meenemen in de voorbereiding. Wilt u dus een tapas catering bestellen? Dan bent u bij Wim’s Kip aan het juiste adres

De bezorgkosten zijn afhankelijk van de groote van uw bestelling en de locatie van de catering. Begeleiding van uw buffet door 1 of meer koks, prijs op aanvraag. De lekkerste tapas kunt u bestellen in AmsterdamLandsmeerPurmerend en Zaandam en omgeving.

Vraag een offerte aan!